Sporten onder coronaregels

Sporten onder coronaregels

Vanaf maandag 4 mei 2020 werd, onder strikte voorwaarden, het zomerseizoen opgestart.

UPDATE:

Vanuit het kabinet van Minister Weyts hebben we op 19 mei officieel groen licht gekregen om recreatief dubbelspel toe te laten, mits het voldoen aan enkele voorwaarden:

  • Het dubbelspel dient in club- of georganiseerd verband plaats te vinden
  • De aanwezigheid van een meerderjarige toezichter of coach op het terrein is verplicht
  • De regels rond "social distancing" en hygiëne blijven gelden

Aangezien jullie allemaal clublid zijn en dus in clubverband sporten, kunnen jullie vanaf zaterdag 23/05 dus ook dubbelspel spelen. Maar let op:

  • De persoon die de reservatie voor dubbelspel maakt, zal ook de rol van meerderjarige toezichter vervullen
  • Minderjarigen die een boeking voor dubbelspel willen maken, moeten steeds vergezeld zijn van een meerderjarige toezichter op het terrein
  • De toezichter waakt er over dat de hygiëneregels en regels van “social distancing” altijd gerespecteerd worden. Dit wil zeggen dat in bepaalde speelsituaties het nodig is om een bal te laten gaan om de afstand met je medespeler te kunnen respecteren. De toezichter kan de spelers aanmanen tot het naleven van de regels.

Ondanks de voorziene uitbreiding vragen we jullie om het aantal verschillende speelpartners, zowel in dubbel- als in enkelspel, alsnog te beperken. Hiervoor rekenen we op ieders gezond verstand!

Als bestuur hebben we beslist om iedereen de rest van het seizoen maximaal de kans te geven om vrij te spelen. Dat betekent dat we ervoor kiezen om dit jaar niet deel te nemen aan de Interclub-competitie, met het doel de terreinen zo weinig mogelijk te bezetten.

Lessen die door de club georganiseerd worden, zullen altijd begeleid worden door de trainers van onze club. Over de zomerkampen volgt binnenkort meer info.

De regel is dat je voorlopig maar 1 reservatiebeurt hebt (geen 2 zoals vorig seizoen) en boeken kan 2 weken vooraf. Voor enkelspel is de speelduur 1 uur, voor dubbelspel mag je 2 uur reserveren. Deze reservatie voor dubbelspel dient verplicht de 4 personen te bevatten die op het terrein zullen staan.

Daarnaast gelden een aantal specifieke regels om te voldoen aan alle voorwaarden die ons opgelegd worden vanuit de overheid. Als club willen we een voorbeeld zijn voor anderen, samen met jullie allemaal! Laten we samen ook de aangepaste regels blijven volgen en zo ons steentje bijdragen in de strijd tegen Corona!

Basis blijft het meest actuele ministerieel besluit (zie onderaan deze pagina) dat de modaliteiten bepaalt rond tennis en padel spelen. Het bestuur heeft de richtlijnen uit dit besluit vertaald in een aantal regels voor onze club. We wijzen erop dat deze regels steeds strikt gevolgd moeten worden en men zich niet mag baseren op regels uit communicaties van andere clubs of van Tennis Vlaanderen. Bij niet naleven ervan kunnen boetes van 250,00 eur per speler en daar bovenop 750,00 eur voor de club opgelegd worden. Wie de regels overtreedt, zal persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor het betalen van deze boetes.

Hieronder vind je de overige praktische richtlijnen voor het spelen:

1) De padel- en tennisvelden zijn enkel beschikbaar voor leden van de club die effectief gaan spelen. Reservatie van het terrein via ons reservatiesysteem is verplicht. We volgen dagelijks de betalingen van lidgelden op om de toegang tot het reservatiesysteem zo snel mogelijk na betaling in orde te brengen.

Heb je al betaald, maar sta je nog niet in de lijst? Stuur dan een screenshot van jouw betaling naar info@diepenbroek.be of neem persoonlijk contact op met ons (0474/47.97.07). Lid worden kan uiteraard nog steeds. Alle info vind je op deze pagina van onze website.

2) Reserveren van terreinen kan enkel binnen de ingestelde mogelijkheden van het reservatiesysteem, afhankelijk van het terrein op het uur of het half uur.

3) Vermijd steeds direct contact met de andere sporters. Mochten jullie toch andere spelers kruisen, gelieve dan de regels van “social distancing” correct toe te passen (minimum 1,5 m afstand houden).

4) Toegang tot tennisterreinen: terreinen 1 en 2 betreed je via de eerste deur, terreinen 3, 4 en 5 via de tweede deur (via het terras). Wacht niet op het terras, zodat je voldoende afstand houdt tot de mensen die op het terras zitten. Voor terreinen 3, 4 en 5 loop je door over het terras en wacht je achteraan op het gras.

5) Vuilnisbakken zijn verboden, neem uw (lege) drinkflessen/blikjes en ander afval terug mee naar huis. Op de padelvelden staat in de middengang tussen de 2 terreinen een emmer met desinfecterende doekjes. Deze dienen om de ramen af te vegen wanneer je er zou tegen botsen. Neem de gebruikte doekjes mee naar huis.

6) Het clubhuis is geopend vanaf maandag 8 juni. De toiletten zullen dan ook geopend zijn, maar de kleedkamers blijven gesloten. De speeltuin is afgesloten en dus niet toegankelijk voor de kinderen.

7) De club voorziet in desinfecterende handgel. Gebruik die regelmatig, en zeker vòòr het aanraken van:
- De schakelaars voor het aanzetten van de besproeiing op terreinen 1, 2 en 3 (4 en 5 wordt door ons besproeid)
- De sleepnetten na het tennissen
- De schakelaars voor het aan- en uitzetten van de verlichting op de padelvelden

8) Wil je extra veiligheid, voorzie dan zelf in een propere handdoek of een proper stukje stof, dat je enkel mag gebruiken om volgende zaken aan te raken:
- Aan- en uitzetten van verlichting van padelvelden
- Aanzetten besproeiing terrein 1, 2 en 3
- Sleepnetten na het tennissen
Gebruik deze dus niet om uw zweet af te drogen tijdens het spelen

9) De banken werden verwijderd van de speelvelden. Sportzakken worden aan de netpaal geplaatst, elke speler kiest een netpaal. Twee zakken aan dezelfde netpaal wordt niet toegelaten. Bij het wisselen van kant ga je telkens langs je eigen sportzak. Bij het drinken of rusten respecteer je steeds de regels van social distancing (minimum 1,5 meter afstand).

10) Markeer uw tennis-/padelballen.
- Bij tennis: markeer zelf je ballen, spreek een duidelijk symbool af en elke speler neemt zijn eigen markeerstift mee
- Idem bij padel.
Het is strikt verboden om met je vrije hand de tennisballen aan te raken van uw tegenspeler.

Indien jullie nieuwe ballen willen kopen, gelieve dan vooraf contact te nemen met het clubhuis om dit te regelen. Betaling kan enkel via Payconiq of mobiel (geen Bancontact). Als club is het momenteel verboden om tennis- en padelrackets uit te lenen.

Heb je nog vragen of zijn er onduidelijkheden over deze richtlijnen.
Laat het ons weten via mail naar communicatie@diepenbroek.be

Deze regels blijven gelden tot eventuele aanpassing ervan door nieuwe beslissingen.

SAMEN SPORTEN - HOU HET VEILIG

BijlageGrootte
PDF-pictogram Ministerieel Besluit 30 juni 20201.91 MB