Geschiedenis

Na een jaartje van non-activiteit werd Tennisclub Diepenbroek nieuw leven ingeblazen in 2012. Van bij de start werd als doel gesteld om van Diepenbroek een groeiende, maar vooral bloeiende club te maken. Het clubhuis kreeg een grondige opfrisbeurt, de terreinen werden volledig heraangelegd. Verschillende initiatieven hebben ervoor gezorgd dat de club een nieuwe adem kreeg. Ook de jeugd kreeg de nodige aandacht. Zo zijn de sportkampen en de jeugdlessen een groot succes.

In 2018 werd een nieuw VZW-bestuur aangesteld, wat meteen voor een boost in de werking en beleving van de club zorgde. Zij namen verschillende sportieve en andere initiatieven, zoals de organisatie van clubtornooien voor zowel jeugd als volwassenen en het opnieuw in het leven roepen van het jaarlijkse ledenfeest. Dit clubfeest aan het einde van het seizoen, waarbij onze leden met grote getale ingeschreven waren, weerspiegelde de vernieuwde dynamiek van onze club.

Waar de opfrissing van het clubhuis in 2012 zich beperkte tot wat verf, werd tijdens de winterperiode 2018 het clubhuis deels grondig verbouwd. Nieuwe douches, nieuw sanitair, een uitgebreide verbruiksruimte, ... het zijn maar enkele van de aanpassingen. Ook onze kinderen werden niet vergeten. Zo brengt een nieuwe speelzone wat vertier voor de jongsten, terwijl de ouders op het ruime terras kunnen nagenieten van de inspanningen. Een vernieuwde bar met vergrootte bovenruimte (kleine vergaderzaal) en een vernieuwd en groter terras staan ter beschikking vanaf het zomerseizoen 2020.

Vanaf het voorjaar van 2019 kan ook padel gespeeld worden op twee splinternieuwe professionele terreinen met verlichting. Een sport die in Spanje al nummer 2 onder de sporten is, en nu ook in ons land zeer gesmaakt wordt ... padelterreinen rijzen niet voor niets overal massaal uit de grond.

Diepenbroek blijft dus in beweging en elke dag schrijven we nieuwe geschiedenis!